woensdag, maart 10, 2021 Jiska Ogier Media , Spreker No comments
Afgelopen week werd de gloednieuwe website wijrollen.nl gelanceerd. Zoals de naam al doet vermoeden een website voor iedereen die een rollend bestaan leidt.   De website is een combinatie van een online magazine, community en heel veel nuttige informatie. Voordat de site gelanceerd werd schreef ik dan ook mee aan een stukje informatie voor de RollerWiki. Het lanceren van de website gebeurde met de allereerste RollTalk, een online talkshow vol rollers. Er blijkt echter wel één minpuntje te zijn; er kon geen roller gevonden worden met presentatie-ervaring. Media-ervaring heb ik wel, maar presenteren en inzicht in regie, daar valt nog wel wat te leren. Ik ging het gesprek aan met presentatrice Jacobine en natuurlijk met de redactie.     Als verbinder was het super leuk om deel te zijn van deze RollTalk en mensen te ontmoeten, maar ik hoop ook zeker een kans te krijgen om in de toekomst de RollTalk te presenteren. Dat lijkt me namelijk een uitstekende plek om mensen met elkaar te verbinden.   Wil je de eerste RollTalk terugkijken en direct de website checken? Klik dan op deze link: https://wijrollen.nl/vlog/terugkijken-rolltalkshow-1/   Disclaimer; alle aanwezigen bij de RollTalk hebben ’s ochtends een Covid-sneltest gedaan, iedereen is negatief getest waardoor wij veilig binnen de bubbel konden bewegen. [foto ID: grijsblauwe achtergond met onderaan een foto van iedereen in de eerste RollTalk aan tafel. Erboven staat in witte letters: Nieuwe website gelanceerd voor alle rollers van Nederland. WIJROLLEN.NL Ik was aanwezig als gast, maar mijn ambitie om tafeldame te worden staat. Zou ik de volgende RollTalk presenteren?]    
woensdag, maart 03, 2021 Jiska Ogier Media , Spreker No comments
Op donderdag 4 maart wordt de website Wij Rollen gelanceerd. Op deze website speciaal voor iedereen die rolt komen frisse artikelen te staan over allerlei aspecten van het rollende leven.  Bij de lancering schuiven verschillende gasten aan die hun zegje doen over zaken als gezondheid, werk en rolstoelskills. Ook ik mag aansluiten om een verbindende bijdrage te leveren.  Kijk je online mee? Dat kan van 13 tot 14 uur via deze link naar de uitzending. 
woensdag, september 02, 2020 Jiska Ogier Geen categorie 1 Comment
Donderdagavond 15 oktober alweer de derde aflevering van “De Nieuwe Solidariteit”, een samenwerking tussen Pakhuis de Zwijger en de Landelijke Cliëntenraad (LCR). Deze keer over solidariteit in toekomstig beleid. Naast politici schuiven er ook deze aflevering weer ervaringsdeskundigen aan bij het gesprek. Na een geslaagde tweede aflevering waaraan ik op 8 oktober via Zoom meedeed, zal ik ook in deze uitzending een bijdrage leveren vanuit mijn ervaringsdeskundigheid. De derde en laatste aflevering is gericht op de toekomst: hoe moet het sociale zekerheidsstelsel eruit (gaan) zien? Verschillende politici schuiven aan om hun (politieke) visie hierop te geven, maar de stem van ervaringsdeskundigen mag natuurlijk niet gemist worden. De praktijkervaring van ervaringsdeskundigen laat namelijk goed zien hoe regels op papier, vaak opgesteld vanachter een bureau door iemand die zelf níét in die situatie leeft, daadwerkelijk effect hebben op mensenlevens. De livecast is donderdagavond 15 oktober om 20.30 te zien via deze link op de website van Pakhuis de Zwijger.