Verbinder

In mijn werk en privé ben ik een echte verbinder. Opgeleid tot jurist breng ik mijn kennis over wet- en regelgeving in verbinding met mijn ervaring met het hebben van een fysieke handicap. Dit doe ik in de workshops, keynote speeches en coachingssessies die ik geef. Ook breng ik graag de juiste mensen met elkaar in contact zodat we elkaar beter gaan begrijpen, we samen verder komen en een inclusieve maatschappij creëren.

Wat mij drijft is het creëren van eerlijke kansen voor iedereen. Eerlijk wil niet altijd zeggen gelijk. Juist de verschillen in mensen maken dat we als samenleving functioneren zoals we dat doen, dus verschil mag er zijn. Maar hierin moeten we niet vervallen in wij-zij denken; inclusie gaat voor mij juist over iedereen. Over de dynamiek tussen de verschillende mensen.

Ervaringsprofessional

Wanneer ik eigen ervaring inzet in mijn werk maak ik verschil tussen drie vormen: ervaringskennis, ervaringsdeskundigheid en ervaringsprofessionaliteit. Alledrie hebben als kern een bepaalde ervaring zelf hebben, oftewel ervaringskennis. Bij ervaringsdeskundigheid breng je deze kennis naar een hoger level door breder te kijken dan alleen je eigen ervaring en inzicht te hebben in de breedheid van ervaringen. Ervaringsprofessionaliteit tilt dit nog een level hoger door deze kennis te structureren en op een constante en standaard manier aan te bieden en daarmee een continue kwaliteit te bieden, zoals elke betaalde professional dat in diens vakgebied doet.
Ik ben in de basis een professional die daarnaast belangrijke ervaringsdeskundige kwaliteiten meebrengt. En, heel belangrijk, deze kwaliteiten zijn wat waard. Met de term ervaringsprofessional wil ik dan ook aangeven dat mijn inzet geld kost; ervaringsprofessional zijn is mijn beroep.

Jiska_Ogier_MarijndeWijs_40

Inspirerend

Als ervaringsprofessional ben ik graag een inspirerend voorbeeld, ik laat zien hoe we met elkaar nieuwe stappen kunnen zetten en laat ook zien dat ik nog elke dag bijleer. Een positieve inspiratie zijn staat voor mij volledig los van mijn fysieke handicap. Ik wil niet inspirerend zijn omdat ik een handicap heb, maar ook zeker niet ondanks. Ik ben een inspiratie omdat ik ervoor kies zichtbaar te zijn, mijn verhaal te delen via workshops en coaching en te laten zien dat we allemaal kunnen blijven leren.

Wat mij drijft is het creëren van eerlijke kansen voor iedereen. Eerlijk wil niet altijd zeggen gelijk. Juist de verschillen in mensen maken dat we als samenleving functioneren zoals we dat doen, dus verschil mag er zijn.