Workshop VN-verdrag handicap en inclusie

In een interactieve workshop neem ik als ervaringsdeskundige rolstoelgebruiker de groep mee op een reis langs het VN-verdrag handicap. Wat is het VN-verdrag handicap precies? Wat is inclusiviteit en toegankelijkheid? Hoe kan ik of mijn organisatie, thuis of op mijn werk, in het dagelijks leven inclusief en toegankelijk zijn voor iedereen?

We bekijken bijvoorbeeld hoe een handicap levenslang en levensbreed is en waar deze dan allemaal invloed op heeft. Zo heeft de planning van de thuiszorg in de ochtend invloed op hoe laat iemand op zijn werk kan zijn of de mogelijkheden om flexibel thuis of op locatie te werken. En heeft een handicap invloed op het krijgen van een kind, het vinden van een passende baan én de invulling van iemands pensioen. Maar hoe houden we daar rekening mee?

Maatwerk

De basis voor elke workshop is het VN-verdrag handicap. Daaromheen is elke workshop specifiek aangepast aan de praktijk van de groep zodat de gebruikte oefeningen en voorbeelden direct toepasbaar zijn. De workshop is toepasselijk voor iedereen. Voorbeelden van organisaties waar ik eerder een workshop heb gegeven zijn semi-overheidinstanties, gemeenten, hogescholen, en op themadagen van verschillende organisaties.

De workshop is aangepast op ieders (voor)kennis en toegankelijk voor iedereen.

Jiska_Ogier_MarijndeWijs_30

Inclusief werkgeverschap

Bekijk workshop
Jiska_Ogier_MarijndeWijs_32

Inclusief onderwijs

Bekijk workshop

Benieuwd naar ervaringen?

Dit zeggen partners over mijn maatwerk workshops:

Jiska heeft voorjaar 2022 een bijeenkomst bij ons geleid waarvan wij bij Stibbe onder de indruk waren. Dat heeft ertoe geleid dat wij haar nogmaals uitnodigden voor een lezing in het kader van de Internationale Dag van mensen met een beperking op 3 december. Jiska brengt haar serieuze boodschap duidelijk over zonder dat het ten koste gaat van een glimlach. Daarnaast verliep de samenwerking tijdens de voorbereidingen zeer prettig. Als ervaringsdeskundige heeft zij onze ogen weer een stukje verder geopend. Het was een belangrijke en inspirerende bijeenkomst voor alle aanwezigen.

Jeroen Kortmann, Partner en Voorzitter D&I Commissie, Stibbe
Pascal Lucas, D&I Officer, Stibbe

Logo van StibbeD&I commissie, Stibbe

In september 2022 was Jiska uitgenodigd om te spreken tijdens de Taxilerarendag van TX-Keur. De wijze waarop ze haar boodschap bracht -duidelijk en serieus, maar zeker ook met humor en zelfspot- zorgde voor een aandachtig publiek. Met haar heldere verhaal over haar ervaringen heeft ze bij veel van de aanwezigen voor een echte eye-opener gezorgd. Ik ben er van overtuigd dat veel taxibedrijven na het aanhoren van Jiska’s verhaal anders met het vervoer van mensen met een mobiliteitsbeperking om zullen gaan.

Logo van TBO-TexelBart de Vries, directeur, TBO-Texel

Bent u al overtuigd?

Laten we met elkaar verbinden, dan maak ik graag een workshop op maat.

Maak een afspraak