Workshop VN-verdrag handicap en inclusie

In een interactieve workshop neem ik als ervaringsdeskundige rolstoelgebruiker de groep mee op een reis langs het VN-verdrag handicap. Wat is het VN-verdrag handicap precies? Wat is inclusiviteit en toegankelijkheid? Hoe kan ik of mijn organisatie, thuis of op mijn werk, in het dagelijks leven inclusief en toegankelijk zijn voor iedereen?

We bekijken bijvoorbeeld hoe een handicap levenslang en levensbreed is en waar deze dan allemaal invloed op heeft. Zo heeft de planning van de thuiszorg in de ochtend invloed op hoe laat iemand op zijn werk kan zijn of de mogelijkheden om flexibel thuis of op locatie te werken. En heeft een handicap invloed op het krijgen van een kind, het vinden van een passende baan én de invulling van iemands pensioen. Maar hoe houden we daar rekening mee?

Maatwerk

De basis voor elke workshop is het VN-verdrag handicap. Daaromheen is elke workshop specifiek aangepast aan de praktijk van de groep zodat de gebruikte oefeningen en voorbeelden direct toepasbaar zijn. De workshop is toepasselijk voor iedereen. Voorbeelden van organisaties waar ik eerder een workshop heb gegeven zijn semi-overheidinstanties, gemeenten, hogescholen, en op themadagen van verschillende organisaties.

De workshop is aangepast op ieders (voor)kennis en toegankelijk voor iedereen.

Jiska_Ogier_MarijndeWijs_30

Inclusief werkgeverschap

Bekijk workshop
Jiska_Ogier_MarijndeWijs_32

Inclusief onderwijs

Bekijk workshop

Bent u al overtuigd?

Laten we met elkaar verbinden, dan maak ik graag een workshop op maat.

Maak een afspraak