Deze week sloot ik een mooie workshopweek af bij de Hogeschool Leiden . Daar gaf ik laatst twee workshops voor de faculteit Management & Bedrijf aan docenten en medewerkers. Tijdens de workshop gingen we aan de slag met inclusief onderwijs vanuit het VN-verdrag Handicap en bovenal; simpele oplossingen.
 
Een workshop is voor mij dan ook veel meer dan alleen vertellen. Ik vind het belangrijk om van de deelnemers te horen wat hun ervaringen zijn, waar ze tegenaan lopen maar juist ook wat voor creatieve oplossingen ze verzinnen. Daarnaast is er een interactief deel waar kleine groepjes met elkaar in gesprek gaan aan de hand van twee vragen.
Op deze manier hoop ik dat uit elke workshop een paar creatieve oplossingen voortkomen, maar ook dat er een gesprek ontstaat dat ook na de workshop gevoerd blijft worden. De deelnemers hoeven natuurlijk niet alles zelf te verzinnen; ik neem mijn ervaringen van jaren lobby en spreken mee die ik graag weer deel. Daarom heb ik deze week de deelnemers naast hun eigen suggesties ook een paar praktische tips meegegeven om op terug te kijken.
 
Zo hoop ik het gesprek gaande te houden en goede suggesties verder te delen zodat iedereen ervan kan profiteren.
 
Meer weten over mijn workshops op maat? Stuur gerust een mail: jiska@jiskaogier.nl

Leave A Comment