Uitzending 

Aan de vooravond van verkiezingen waar bestaanszekerheid een groot thema is, een uitzending van de Landelijke Cliëntenraad en Pakhuis de Zwijger over precies dat thema: bestaanszekerheid. Want wat is het precies? En wat is de impact van (gebrek aan) bestaanszekerheid op een mensenleven? In deze uitzending een overzicht van politieke standpunten, ervaringsdeskundigen en experts over de invulling van bestaanszekerheid en de rol van de wetgever.

Factsheet bestaanszekerheid

De definitie die ook de Landelijke Cliëntenraad (LCR) onderschrijft, zou moeten zijn dat bestaanszekerheid bestaat uit voldoende inkomen om fatsoenlijk te kunnen leven en meedoen, gelijke kansen in het onderwijs, eerlijke kans op werk, passende woning en goede gezondheidszorg.

Bestaanszekerheid is een groot goed en een groot thema dat op allerlei manieren terugkomt in de verkiezingsprogramma’s. Daarom maakte de LCR een overzichtelijke factsheet die kan helpen bij het bepalen van je stem op 22 november.

Overzicht: verkiezingsprogramma’s doorgerekend

Voor deze verkiezingen hebben 8 partijen hun verkiezingsprogramma’s laten doorrekenen door het Centraal PlanBureau (CPB). Daarbij is in kaart gebracht hoe haalbaar de plannen zijn en wat de effecten zijn op de economie maar, veel belangrijker; ook wat de plannen betekenen voor inkomens(on)gelijkheid en armoede. Een handig overzicht om mee te nemen in jouw keuze op 22 november.

Via deze link ga je naar de site van het CPB waar je een filmpje en verschillende downloads vindt. Zo kies je zelf hoe uitgebreid of eenvoudig je de informatie tot je neemt.

Leave A Comment