Foto door Tiva Pam, van mij; ik praat naar links in beeld, zit in een rolstoel en gebaar met mijn handen. Ik ben een indo vrouw met half opgestoken donker haar en draag een goudgele glimmende blouse en oranje soepelvallende broek.

Spreker

In een keynote neem ik de luisteraar mee langs het VN-verdrag handicap. Wat is dit verdrag precies en wat houdt diversiteit en inclusie precies in? Via persoonlijke verhalen, van mijzelf als ervaringsdeskundige en andere mensen met een handicap, geef ik kleur aan het VN-verdrag handicap en laat ik zien hoe deze er in de praktijk uit kan zien. Want zoals niemand helemaal kan leren zwemmen uit een boekje, is toegankelijkheid ook niet te leren door alleen maar de afgesproken regels te lezen. Tijdens de keynote laat ik dat met mooie voorbeelden zien en link ik deze voorbeelden aan praktische tips.

Maatwerk

Elke keynote is maatwerk en wordt na overleg toegespitst op de luisteraars. Zo is een keynote bijvoorbeeld een mooie toevoeging tijdens de aftrap van een lokale inclusieagenda of bij een project om de banenafspraak een boost te geven in een gemeente.

Foto door Jens van Hecke; ik zit rechts in beeld en praat naar links in een microfoon. Ik ben een indo vrouw met opgestoken donker haar met een batik haarband erin. Ik draag een oranje sjaal en donkerblauwe jas.

Benieuwd naar ervaringen?

Dit zeggen partners over mijn werk als spreker:

Jiska sprak tijdens ons jaarevenement over haar ervaringen via persoonlijke – en werk ervaringen. Ze is erg punctueel en gedreven in de voorbereiding. Ze voelt feilloos aan wat voor publiek ze voor haar heeft en krijgt het publiek mee in haar verhaal. Ze raakt je met haar verhalen en zet je aan het denken over je eigen visie. Ze sloot de dag af bij ons, wat vaak een lastige taak is om de aandacht van iedereen erbij te houden, maar de interactie was direct goed, inhoud hoog en de aandachtspanne bleef tot het eind goed.

Op ons voorjaarscongres in april 2023 te Lelystad was Jiska één van de vier keynote sprekers. Haar voorbereiding was gedegen. Ze heeft zich goed in het vak van Arbeidsdeskundige verdiept om zo haar presentatie op maat te maken. Met de nodige humor spiegelt ze de aanwezigen en zo komt de ernst van de getoonde situaties goed tot hun recht.

Jiska Ogier (LL.B.) weet studenten aan wie zij college geeft op een aansprekende manier mee te nemen in de concrete leefwereld van mensen met een beperking. Die wijze van delen van ervaringsdeskundigheid is meer waard dan vele pagina’s verplichte literatuur over dit onderwerp.

Heeft u interesse?