Jiska Ogier (LL.B.) weet studenten aan wie zij college geeft op een aansprekende manier mee te nemen in de concrete leefwereld van mensen met een beperking. Die wijze van delen van ervaringsdeskundigheid is meer waard dan vele pagina’s verplichte literatuur over dit onderwerp.

Jiska uitnodigen om te komen spreken op jouw event? Dat moet je gewoon doen. Zeker als je wilt dat iedereen die erbij is, ontdekt hoe je – simpel en effectief – jouw organisatie inclusiever en toegankelijker kunt maken voor iedereen, en in het bijzonder voor mensen met een lichamelijke en/of zintuiglijke handicap. Na haar keynote bij de Universiteit Twente kunnen wij met overtuiging zeggen: Jiska weet – professioneel, aansprekend en met spot on humor – feilloos de vinger op de zere plek te leggen. Ze geeft je stof tot nadenken. En misschien nog beter: je krijgt na haar motiverende en inspirerende verhaal meteen zin in om in actie te komen. En die boost, die helpt ons, bij de Universiteit Twente, om door te blijven gaan en te blijven werken aan een campusuniversiteit en die inclusief en toegankelijk is. Voor iedereen.

Sterre Mkatini, Diversity, Equity & Inclusion officer
Linda Pasqual-van der Landen, beleids- en communicatieadviseur DEI&I en Sociale veiligheid

Logo van "Diversity, Equity & Inclusion"(DE&I) van de University of Twente. Zwart vlak, witte letters en gekleurde figuren in de linker bovenhoek.Campus & Facility Management, Universiteit Twente

Jiska sprak tijdens ons jaarevenement over haar ervaringen via persoonlijke – en werk ervaringen. Ze is erg punctueel en gedreven in de voorbereiding. Ze voelt feilloos aan wat voor publiek ze voor haar heeft en krijgt het publiek mee in haar verhaal. Ze raakt je met haar verhalen en zet je aan het denken over je eigen visie. Ze sloot de dag af bij ons, wat vaak een lastige taak is om de aandacht van iedereen erbij te houden, maar de interactie was direct goed, inhoud hoog en de aandachtspanne bleef tot het eind goed.

Jiska heeft voorjaar 2022 een bijeenkomst bij ons geleid waarvan wij bij Stibbe onder de indruk waren. Dat heeft ertoe geleid dat wij haar nogmaals uitnodigden voor een lezing in het kader van de Internationale Dag van mensen met een beperking op 3 december. Jiska brengt haar serieuze boodschap duidelijk over zonder dat het ten koste gaat van een glimlach. Daarnaast verliep de samenwerking tijdens de voorbereidingen zeer prettig. Als ervaringsdeskundige heeft zij onze ogen weer een stukje verder geopend. Het was een belangrijke en inspirerende bijeenkomst voor alle aanwezigen.

Jeroen Kortmann, Partner en Voorzitter Diversity& Inclusion Commissie
Pascal Lucas, D&I Officer

Logo van StibbeD&I commissie, Stibbe

Met Jiska als coach heb ik in 2 maanden mijn eigen bedrijf en daarmee mijn droom kunnen verwezenlijken. Door Jiska’s oprechte interesse, kennis en coaching is er meer focus en helderheid in het nastreven van mijn doelen, heb ik mij op persoonlijk en professioneel vlak kunnen ontwikkelen en kijk ik met veel enthousiasme uit naar wat er allemaal nog gaat komen!

Logo van Cookie.JarSofie, Cookie.Jar

In april 2023 werden wij door het Platform Gehandicapten Leiden uitgenodigd om deel te nemen aan de Workshop ‘VN-verdrag handicap en inclusie’ van Jiska Ogier. Jiska bracht een zeer heldere en duidelijke blik op het VN-verdrag handicap. Ze kan ontzettend boeiend vertellen dankzij haar kennis over het onderwerp en neemt je bijna letterlijk mee aan de hand van sprekende voorbeelden. Ook het zinvol inzetten van ervaringsdeskundigheid heeft ons veel bijgebracht, aangezien wij als organisatie nog zoekende zijn naar hoe we dit kunnen aanpakken zodat het vruchten oplevert voor beide partijen.

Kortom, als je op zoek bent naar een gepassioneerde, professionele spreker die diepgaand werkt op dit onderwerp en dit brengt met een nodige portie humor maar ook met broodnodige inzichten, kunnen we deze workshop alleen maar aanraden. Ook na de workshop is Jiska vlot bereikbaar om nog over bepaalde onderwerpen na te praten.

  • Beeld uit de uitzending; op een donkere achtergrond ben ik rechts in beeld te zien, ik houd een microfoon vast en praat naar rechts in beeld. Ik ben een indo vrouw met halflang donker haar waarin ik een batik haarband draag, ik heb een donkerrode gebreide jurk aan en zit in een rolstoel. Linksonder een balk met mijn naam en titel Ervaringsprofessional, rechtsboven het logo van Pakhuis de Zwijger.

Uitzending “Zeker van een inkomen”

16 november 2023|0 Comments

Uitzending  Aan de vooravond van verkiezingen waar bestaanszekerheid een groot thema is, een uitzending van de Landelijke Cliëntenraad en Pakhuis de Zwijger over precies dat thema: bestaanszekerheid. Want wat [...]