Mijn fotografie

Aan het onderdeel fotografie op deze website wordt nog gewerkt, binnenkort verschijnen hier foto’s van mijn hand.

Mijn passie voor fotografie begon al jong, mijn vader fotografeerde graag en als enig kind was ik natuurlijk een voor de hand liggend model. Als tiener kreeg ik zijn oude digitale camera te leen, waarmee ik prompt fotoshoots ging organiseren met vriendinnen. Voor mijn zestiende verjaardag vroeg ik geld waarvan ik mijn eerste camera kocht; een Nikon digitaal spiegelreflex, die ik combineerde met een lens van mijn vader. Vanaf daar groeide mijn liefde voor fotografie, evenals mijn portfolio en mijn materiaal.

Door mijn studie kwam fotografie lang op een lager pitje te staan, maar toen ik gevraagd werd een evenement te fotograferen en de reacties enthousiast waren, ging het toch weer kriebelen. De daarop volgende jaren ben ik daarom bezig geweest met het uitbreiden van mijn portfolio, het uitproberen van nieuwe technieken en het ontdekken van Lightroom als laagdrempelige fotobewerking die zo min mogelijk afdoet aan de techniek.

Fotografie zie ik als een ambacht. De laatste jaren zie ik steeds meer mensen die een dure camera kopen en dan zeggen ‘ik ben fotograaf’. Daar ben ik zelf huiverig voor. Ik fotografeer, als amateur, hobbyist, hoe je het ook wil noemen. Ik fotografeer vanuit passie, ik streef ernaar zo veel mogelijk zelf in te stellen, een technisch goede foto te maken met een interessante compositie.